Lower Body

Shockwave

Ako pitate grupu žena šta bi promenile kad bi mogle da promene jednu stvar na sebi, možete biti sigurni da bi mnoge od njih rekle: „Celulit“! Iako možda verujete da biste zauvek zaglavili sa celulitom ili ste možda probali kućne tretmane koji ranije nisu funkcionisali, rešenje za celulit postoji u obliku terapije udarnim talasima. Takođe vam može pomoći i kod brojnih drugih problema, poput uklanjanja strija i suočavanja sa tvrdoglavim džepovima masti, što bi moglo povećati vaše samopouzdanje u delovima tela za koja ste ranije osećali da ih morate prikriti.

ŠTA JE SHOCKWAVE TERAPIJA

Visokoenergetski radijalni udarni talasi takođe su se naučno pokazali da imaju značajan uticaj na strukturu fakulteta i vezivnog tkiva u koži, poboljšavajući cirkulaciju krvi. Ovaj tretman će stimulisati stvaranje kolagena dok koža postaje elastičnija. Nakon samo nekoliko tretmana, primetili biste značajnu razliku u pogledu čvrstoće kože. Ozleđena tkiva pogoršavaju se impulsima visokog intenziteta mehaničke energije udarnog talasa na ćelijskom nivou. Ovo rezultira lekovitim odgovorom. Pokazalo se da je sila na koju će udarni talasi uticati neverovatno efikasna kada je reč o razgradnji ožiljaka i naslaga kalcijuma. Njihovo razlaganje može rezultirati povećanom pokretljivošću i funkcijom, pružajući vam trenutno olakšanje od bola.

KAKO SHOCKWAVE TERAPIJA RADI

Lečenje udarnim talasima potiče iz medicinske oblasti gde je pionirski pokrenut kao pomoć u razbijanju kamenaca u bubrezima. Međutim, dalja istraživanja i studije pokazale su da su akustični talasi efikasni u pogledu poboljšanja elastičnosti vezivnog tkiva i podsticanja metaboličkog procesa.

Shockvave terapija deluje na četiri različita načina, a to su:

  • Shockvave stvara mehanički efekat, što znači da mobiliše vezivno tkivo. Ovo tkivo se savija, opuštajući ga, ali istovremeno ojačavajući. To rezultira gušćim elastinom, koji će poboljšati čvrstoću i fleksibilnost vaše kože.

  • Tretman će pomoći limfnoj drenaži. Ovo osigurava uklanjanje razgrađenih masnih ćelija, odvođenje limfe i obrađivanje iz tela.

  • Videćete i tonus svog tela zbog činjenice da se vibracija od udarnog talasa prenosi i na mišiće. Ovo dovodi do toga da se mišići opiru i skupljaju, što generiše tonizirajući efekat.

  • Lečenje udarnim talasima takođe će povećati protok krvi u područje lečenja. To je zbog visokog pritiska terapije. Povećani protok krvi povećava veličinu vaših postojećih krvnih sudova, kao i podsticanje stvaranja novih. Ovo je poznato kao neovaskularizacija. Poboljšani protok krvi će takođe povećati kiseonik i hranljive materije u tom području, što znači da ćete videti i dugoročne koristi od ovog tretmana.

ZA ŠTA SE AWT ILI SHOCKWAVE TERAPIJA KORISTI

Postoji niz različitih razloga zašto ljudi imaju terapiju udarnim talasima. Efikasan je za svakoga ko želi da postigne sledeće ciljeve:

  • Smanjivanje celulita

  • Podržava limfnu drenažu

  • Smanjen bol

  • Zatezanje kože

  • Borba protiv strija

  • Borbe  mastnih naslaga

KOLIKO DUGO TEREBA DA KRENE DA RADI

Svaki pacijent je drugačiji. Zbog toga sve tretmane uvek započinjemo konsultacijama. Ova konsultacija daje nam mogućnost da procenimo područje lečenja i da damo naše preporuke u vezi sa najboljim rešenjem za vas. Takođe ćemo moći da vam pružimo dobro razumevanje efikasnosti terapije udarnim talasima i koliko sesija tretmana verujemo da će vam trebati. Što se tiče rezultata vašeg prvog lečenja, primetićete razliku tokom prvih nekoliko nedelja. Međutim, najznačajnija poboljšanja vidljiva su nakon tri meseca. Možda će biti preporučljivo da se u ovoj fazi ponovo podvrgnete lečenju udarnim talasima kako biste mogli da vidite sve više i više poboljšanja.

DA LI SU REZULTATI TRAJNI

Rezultati će biti dugotrajni, ali moraćete da održite zdrav način života i vežbanje da bi to bio slučaj. Svojim pacijentima savetujemo da tretman udarnih talasa vide kao deo vaše šire slike, pri čemu se obavezujete da postanete zdraviji. Definitivno ćete videti najbolje rezultate ako obezbedite da je telo dobro hidrirano, redovno vežbate i ako se dobro hranite. Ako to uradite i ako se lečite udarnim talasima, imate dobre šanse za smanjenje celulita.

ŠTA JE CELULIT

Da li ste znali da će između 80 i 90 procenata žena doživeti celulit? Sigurno ne biste bili sami ako vas celulit svlada. Danas na tržištu postoji mnogo hir tretmana, zbog čega vam je potrebno nešto što je naučno dokazano, poput terapije udarnim talasima.